Brief van Vereniging Eigen Huis over de te hoge in rekening gebrachte kosten van de notaris.

Mogelijk heeft u een brief gekregen van de Vereniging Eigen Huis over te hoge kosten die de notaris u in rekening zou hebben gebracht.

Hier kunnen we direct duidelijk over zijn: aan deze praktijken heeft Notariskantoor Stigter & Leskens zich nimmer schuldig gemaakt. Wij hebben u nooit méér Kadasterkosten in rekening gebracht dan wij voor uw dossier moesten maken.

Niet alle (maar wel veel) leveringen kúnnen via het zogenaamde KIK-systeem. Maar gíng uw akte via het digitale systeem, dan kreeg u het lage tarief.
Heel veel banken werken niet mee met hypotheken via KIK. Maar áls het kon, ging uw akte via KIK met de bijbehorende lagere prijs.
Onze doorhalingen van hypotheken gaan altijd met 15 tegelijk in één akte. Het tarief dat we u in rekening brengen is dus 1/15e van de prijs van het indienen van één akte.

Wij voeren altijd al het bewuste beleid om een helder en eerlijk kostenplaatje te presenteren zonder verrassingen. En dat doen we omdat we dat zo wíllen. Geen gemier en geen gedraai, want dat past een notaris niet.

Bij Stigter & Leskens zit u goed, vóór vandaag en ná vandaag, want wij zijn principieel. Wij doen de dingen uit overtúiging, ook als niemand kijkt.

En mocht u Vereniging Eigen Huis nog ‘spreken’, geeft u hen dan de volgende tip. Als zij duurzaam lagere prijzen willen realiseren voor hun leden, laat ze dan hun energie besteden aan druk uitoefenen op banken om aan te haken bij KIK en de digitale snelweg tussen banken en notariaat (ECH). Dát gaat serieuze zoden aan de dijk zetten.

Een hartelijke groet en graag tot ziens!


Minke Stigter en Clarine Leskens

Offerte aanvragen